Matematik

Hej, har virkelig brug for hjælp til dette! Tak.

10. maj 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Jeg er lidt usikker på hvordan dette skal løses.

Diameter (mm): 2.5, 3.4, 4.1, 5.8, 6.9, 8.2, 9.4

Vægt (karat): 0.05, 0.15, 0.25, 0.75, 1.25, 2.00, 3.00

- Bestem tallene a og b

Verdens største diamant vejer 84,37 karat.

- Bestem diamantens diameter


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2019 af AMelev

Det kan ikke løses, hvis man ikke har en model for sammenhængen mellem diameter og vægt.
Du skal lave regression - men hvilken?

Læg et billede af opgaven op.


Svar #2
10. maj 2019 af Danmark2018

Sammenhængen beskrives ved f(x)=b*xhvor x er diaments diameter og f(x) angiver diamantens vægt målt i karat


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2019 af OliverHviid

Det er et link til dit personlige drev; vi kan ikke se det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2019 af OliverHviid

Anvend potensregression på dine data.


Svar #5
10. maj 2019 af Danmark2018

Hvordan finder jeg diameter?


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. maj 2019 af AMelev

x = Diameter/mm
f(x) = Vægt/karat
Model: f(x) = b·ax

Du skal som angivet i #4 bestemme forskriften ved potensregression. 

I sp. b får du oplyst f(x), og skal så bestemme x - altså løse ligningen f(x) = 84.37. 

Men tag nu én ting ad gangen. Du kommer ikke videre, før du har bestemt f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2019 af mathon

Model:
              y = 0.003289·x^3.061407

              x = (84.37/0.003289)^(1/3.061407)


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2019 af mathon

Latexproblemer.


Skriv et svar til: Hej, har virkelig brug for hjælp til dette! Tak.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.