Matematik

Ligning for en cirkel med centrum i C (a,b) ??

14. maj 2019 af CathrineJO (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har en opgave jeg ikke helt forstår da den er uden hjælpemidler, dog har jeg en formel at gå ud fra.. Opgaven og formlen er vedhæftet. 


Svar #1
14. maj 2019 af CathrineJO (Slettet)

formlen


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2019 af mathon

             

                     \small x^2-10x+y^2+4y=7        skal kvadratkompletteres.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2019 af mathon

                           \small \small \small \begin{array}{llllll} x^2-10x+y^2+4y=7\\\\ \left (x^2-10x+5^2 \right )-25+\left (y^2+4y+2^2 \right )-4=7\\\\ (x+5)^2-25+(y+2)^2-4=7\\\\ (x+5)^2+(y+2)^2-29=7\\\\ (x+5)^2+(y+2)^2=36\\\\ (x-(-5))^2+(y-(-2))^2=6^2&\textup{som sammenlignes med}\\\\ (x-a)^2+(y-b)^2=r^2 \end{array}


Skriv et svar til: Ligning for en cirkel med centrum i C (a,b) ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.