Matematik

mat ligning

16. maj 2019 af jacknack - Niveau: 9. klasse

hej er der nogle der vil hjælpe mig med at isolere x i ligningen 

kvadratrod 2*x+3 = 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2019 af MatHFlærer

Mener du \sqrt{2x+3}=5 

\sqrt{2x+3}=5\iff 2x+3=5^2\iff2x=22\iff x=11

eller \sqrt{2x}+3=5

\sqrt{2x}+3=5\iff \sqrt{2x}=2\iff 2x=4\iff x=2


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2019 af mathon

         \small \begin{array}{lllll} \textup{eller}\\ &\sqrt{2}\cdot x+3=5\\\\ &x=\frac{2}{\sqrt{2}}=\frac{\sqrt{2}\cdot \sqrt{2}}{\sqrt{2}}=\sqrt{2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2019 af mathon

Ovenstående eksemplificerer hvor vigtigt det er at præcisere sin notationsform i beregningsspørgsmål.


Skriv et svar til: mat ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.