Matematik

Bestem f'(-1) ud fra graf

21. maj 2019 af annahenriksenn - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg sidder med en opgave i matematik, hvor jeg ud fra en graf skal aflæse f'(-1). Jeg har vedhæftet billedet med grafen. 

Mit umiddelbare gæt er, at svaret er f'(-1)=2. Men er ikke sikker. Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2019 af Capion1

For tangenten i punktet P går vi 2 hen og 3 op.
Hældningen er Δy/Δx
Hældningen = .......


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2019 af mathon


Svar #3
21. maj 2019 af annahenriksenn

Capion1 - Forstår ikke hvad du mener? Man går ikke 2 hen og 3 op? Og hvad betyder trekanterne før y og x?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2019 af oppenede

I x=-1 har tangenten og grafen for f samme hældningskoefficient.

Tangenten er en linje og hældningen af en linje gennem to punkter (x1, y1) og (x2, y2) er
   a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}
som du først kan regne ud når du har aflæst to punkter på tangenten.


Svar #5
21. maj 2019 af annahenriksenn

Okay. Så jeg tager følgende punkter, som tagenten går igennem: (-1,2) (1,5). 

5-2/1-(-1)=3/2=1.5

Hvad er det så jeg har regnet ud? Forstår det ikke. Vil det sige at f'(-1)=1.5???


Skriv et svar til: Bestem f'(-1) ud fra graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.