Matematik

Bestem en ligning for linjen l

22. maj 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Hvordan skal denne opgave løses? 

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2019 af oppenede

Ligningen er:
   PQ • n = 0
hvor Q er et vilkårligt punkt på linjen. Lad evt. Q = (x, y) og indsæt P og n's koordinater og skriv prikproduktet ud så venstresiden bliver noget med x og y.


Svar #2
22. maj 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Skal jeg ikke anvende denne formel for at bestemme en ligning for linjen:

a * (x - x0) + b * (y - y0) = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2019 af oppenede

I den ligning du skriver angiver a og b normal vektorens koordinater, og x0 og y0 angiver koordinaterne for det punkt som i opgaven hedder P. Så med Q = (x, y) gælder

PQ • n  =  (Q - P) • (a, b)
             =  ((x, y) - (x0, y0)) • (a, b)
             =  (x - x0, y - y0) • (a, b)
              = a * (x - x0) + b * (y - y0)

Så  PQ • n = 0  er det samme som det du skriver i #2.


Svar #4
22. maj 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Ah, okay. Tak! Jeg har set du har delt din e-mail til mig tidligere. Jeg vil lige sende dig en mail, hvis det er passende!


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2019 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllll} a \cdot (x - x_o) + b \cdot (y - y_o)=0\\\\ 2 \cdot (x - 3) + 5 \cdot (y - 7)=0\textup{...} \end{array}


Skriv et svar til: Bestem en ligning for linjen l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.