Matematik

Omsætning

28. maj 2019 af BSth10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp med følgende:

En virksomhed sælger et produkt og har fundet frem til at omkostningerne C er givet ved funktionen med forskriften

C(X) = 4x + 2000, 0 ≤ x ≤ 1400
hvor c(x) er omkostningerne i kr. ved en daglig produktion på x stk.

1. Redegør for betydningen af tallene 4 og 2000 i forskriften for C. Produktet sælges til en stykpris givet ved funktionen

c(x) = −0.05x + 74 0 ≤ x ≤ 1400
2. Redegør for betydningen af tallene −0,05 og 74 i forskriften for p.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2019 af Anders521

I begge tilfælde der er tale om en funktion af typen f(x) = ax +b. Eftersom du har en modelleringsopgave skal du give en fortolkning af konstanterne a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2019 af AMelev

1. 2000 kr. er de faste omkostninger, da de ryger på "regningen" uanset hvad.
De variable omkostninger er 4 kr. pr. stk.

2. Prisfunktionen hedder p(x), ikke o(x)!
Jeg går ud fra, at hele produktionen sælges, så x her betegner afsætningen.
Tallet 74 angiver da et prisloft på 74 kr. pr. stk.
-0.05 angiver, at stk.prisen falder med 5% pr. afsat vare.
 

Vedhæftet fil:Billede2.jpg

Skriv et svar til: Omsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.