Kemi

Beregning af pH

01. juni 2019 af AnneSoffia - Niveau: B-niveau

hej hvordan beregner jeg pH-værdien af en svag syre 0,0100 M CH_3COOH? ved godt man skal bruge denne formel: ph=1/2*(pK_s l logc_s) men ved ikke hvordan jeg skal indsætte det?

Også pH af en stærk base: pH i 0,057 M NaOH..? har formlen pOH = -log (x * c_b)...?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2019 af mathon

svag syre:

                \small \small pK_s(CH_3COOH)=4.76

                \small pH=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 4.76-\log(0.0100) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2019 af mathon

stærk base:

                \small \small \small pH=14+\log\left ( c_b/M \right )

                \small pH=14+\log\left ( 0.057 \right )


Svar #3
01. juni 2019 af AnneSoffia

hvorfor lægges 14 til...? og hvad er formlen for pks?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2019 af mathon

          \small \begin{array}{llll}\textup{Ved 25}\degree\textup{C:}\\ &pH+pOH=14\\\\ &pH=14-pOH=14-\left ( -\log(\left [ OH^- \right ]/M) \right )=14+\log\left(\left [ OH^- \right ]/M\right)\\\\ &pK_s\textup{ findes ved opslag.} \end{array}


Skriv et svar til: Beregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.