Matematik

Dividere to ligninger med hinanden, hvorfor kan det lade sig gøre?

10. juni 2019 af sauceboss (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke helt hvorfor to ligninger kan divideres med hinanden. Er pointen ikke at hvad vi gør på den ene side, skal ligeledes gøres på den anden side for at vedholde ligevægt?


Svar #1
10. juni 2019 af sauceboss (Slettet)

Jeg tror lige at jeg forstod den... Den ligning man deler med, er lige stor på begge sider af lighedstegnet :P


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2019 af Soeffi

#0. Jeg er ikke sikker på, hvad du mener...

Lad os sige at du har ligningen: x = 3. Her kan du sige, at venstre side og høje side er ens, dvs. hvis man dividerer x op i venstre side og 3 op i højre, så burde man få den samme ligning.

Hvis du gør det, får du: x/x = 3/3 eller 1 = 1 og dette er forkert. 


Skriv et svar til: Dividere to ligninger med hinanden, hvorfor kan det lade sig gøre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.