Fysik

Hjælp til elektrisk kredsløb

10. juni 2019 af bdr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder virkelig fast i opgave b), c) og d).

Jeg har fået a) til at være 7,826 A

Her er opgaven:


En elektrisk støvsuger er mærket 230 V, 1800 W.
a) Beregn effektivværdien af strømstyrken i støvsugeren


b) Lav en kredsløbstegning der viser hvordan man kan måle spændingsfaldet over og strømstyrken gennem støvsugeren (Det kunne være dejligt med en forklaring af kredsløbet, og hvorfor man tegner den sådan)


Støvsugeren har indbygget en 5 m. lang kobberledning med tværsnitareal på 1,5 mm^2
c) Bestem den samlede resistans af kobberledningen


Under antagelse af den samme strømstyrke som i spørgsmål a).
d) Hvor stort bliver effekttabet i ledningen?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2019 af mathon

                         \small \begin{array}{llll} c)&R&=&\varrho _{Cu}\cdot \frac{L}{a}\\\\ d)&P_{tab}&=&R\cdot {I_{eff}}^2 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til elektrisk kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.