Matematik

forklare lineær funktion

12. juni 2019 af maria362 - Niveau: C-niveau

nogen som kan hjælpe med disse spørgsmål?

- Du skal forklare, hvad man forstår ved en lineær funktion: f(x) = a - x + b, herunder betydningen af tallene for a og b.
- Du skal redegøre for, hvordan a og b i en lineær funktion kan bestemmes ud fra to punkter.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juni 2019 af PeterValberg

Se video nr. 1, 2, 6, 8, 9 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. juni 2019 af maria362

#1

Se video nr. 1, 2, 6, 8, 9 på denne videoliste < LINK >

1000 mange tak!

god dag


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. juni 2019 af Mathias7878

Mht. spørgsmål 2 kan det hurtigt besvares.

Givet to punkter

(x_1,y_1) \ (x_2,y_2)

kan to ligninger opstilles

  y_2 = ax_2-b

  y_1 = ax_1-b

trækkes disse ligninger fra hinanden haves

  y_2-y_1 = ax_2-b-(ax_1-b) = ax_2-ax_1-b+b = ax_2-ax_1

her ses, at a indgår i begge led, hvorfor det kan sættes uden for en parentes

  y_2-y_1 = a\cdot (x_2-x_1)

divideres der så med (x2-x1) på begge sider haves nu

  a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

hvilket var den formel, vi gerne ville bevise.

- - -

 

 


Svar #4
12. juni 2019 af maria362

#3

Mht. spørgsmål 2 kan det hurtigt besvares.

Givet to punkter

(x_1,y_1) \ (x_2,y_2)

kan to ligninger opstilles

  y_2 = ax_2-b

  y_1 = ax_1-b

trækkes disse ligninger fra hinanden haves

  y_2-y_1 = ax_2-b-(ax_1-b) = ax_2-ax_1-b+b = ax_2-ax_1

her ses, at a indgår i begge led, hvorfor det kan sættes uden for en parentes

  y_2-y_1 = a\cdot (x_2-x_1)

divideres der så med (x2-x1) på begge sider haves nu

  a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

hvilket var den formel, vi gerne ville bevise.

mange tak for hjælpen :)

God dag


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2019 af Anders521

#4 Vær opmærksom på, at der mangler en vigtig betingelse med hensyn til punkterne, f.eks kan (1,2) og (1,5) ikke bruges. Desuden er ligningerne forkert skrevet 


Skriv et svar til: forklare lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.