Matematik

Løsning af ligning

12. juni 2019 af MariaBz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået denne opgave: 

Løs ligningen f'(x)=10

f(x)=x^3+x^2+2x+4 

Er der en der kan hjælpe mig hvordan man løser denne? 

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2019 af ringstedLC

Differentier f (det giver en 2. gradsligning).


Svar #2
12. juni 2019 af MariaBz (Slettet)

Jamen så kommer der til at stå : 

3x^2+2x+2=10, og hvad gør jeg derfra? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2019 af oppenede

3x^2+2x+2=10

Træk 10 fra på begge sider:

3x2 + 2x - 8 = 0

Som er en andengradsligning på standardformen
   ax2 + bx + c = 0 
hvor a = 3, b = 2, c = -8 i dette tilfælde.


Svar #4
12. juni 2019 af MariaBz (Slettet)

Og skal mam så løse den ud fra diskriminanten?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2019 af oppenede

Enten det eller bruge kvadratkomplementering.


Svar #6
12. juni 2019 af MariaBz (Slettet)

Går det altid ud på at finde 0 punkterne når man løser en andengradsligning?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2019 af mathon

                                \small \begin{array}{llll} \textup{et 2.gradspolynomium}&\textup{kan have}&\textup{nulpunkter}\\\\ \textup{en 2.gradsligning}&\textup{kan have}&\textup{r\o dder} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. juni 2019 af mathon

                                \small \small \small \begin{array}{lll} \textup{kvadratkomplementering}&\longrightarrow &\textup{kvadratkomplettering}\\\\ \textup{man g\o ør komplet }&&\textup{kvadratisk} \\\\ ((3x)+1)^2=25 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. juni 2019 af mathon

                               \small \small \small \small \begin{array}{lll} (3x+1)^2=25\\\\ 3x+1=\mp 5\\\\ 3x= -1\mp 5\\\\ x=\frac{ -1\mp 5}{3}\\\\ x=\left\{\begin{matrix} -2\\\frac{4}{3} \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.