Matematik

Bevis sammenhængen mellem absolut tilvækst i x-værdier og absolut tilvækst i y-værdier.

19. juni 2019 af Marcus4560 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
Jeg ville bare lige hører om der er nogen som kan hjælpe med at svare på følgene spørgsmål
Bevis sammenhængen mellem absolut tilvækst i x-værdier og absolut tilvækst i y-værdier.

Tak på forhånd (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juni 2019 af PeterValberg

Når en absolut x-tilvækst medfører en absolut y-tilvækst,
så er det en lineær sammenhæng, hvorfor du vel skal
bevise formlen for hældningskoefficienten a, -
se video nr. 10 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2019 af c_aastrup

For en lineær funktion 

f(x)=a\cdot x+b

udregnes tilvæksten i y-værdierne når der er en absolut tilvækst i xh

\begin{array}{rcl} f(x+h)-f(x)&\!\!=\!\!& a\cdot(x+h)+b-(a\cdot x+b) \\ &\!\!=\!\!& a\cdot(x+h)+b-a\cdot x-b \\ &\!\!=\!\!& a\cdot(x+h)-a\cdot x \\ &\!\!=\!\!& a\cdot x+a\cdot h-a\cdot x \\ &\!\!=\!\!& a\cdot h \end{array}


Skriv et svar til: Bevis sammenhængen mellem absolut tilvækst i x-værdier og absolut tilvækst i y-værdier.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.