Matematik

beregn radius når man kender omkreds

22. juni 2019 af hma98 - Niveau: 9. klasse

hvordan beregner man radius når man kender omkredsen? ved godt hvordan man beregner omkreds. omkreds=2π⋅r   

En cirkel har omkreds 92. Hvad er dens radius?

jeg har prøvet at dividere med pi = 92/2π = 144.44


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. juni 2019 af jamenhalløjsa

Hmm jeg får noget andet når jeg dividerer med pi;

r = 92/(2*π) = 14,64

Og tænker at det er den her måde du ud fra omkredsen kan beregne radius


Svar #2
22. juni 2019 af hma98

oh jeg manglede parenteserne. har fået det til 14,64 nu! tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. juni 2019 af mathon

                                        \small \small \begin{array}{llll} &O=2\cdot \pi \cdot r\\\\ &92=2\cdot \pi \cdot r\\\\ &46= \pi \cdot r\\\\ &r=\frac{46}{\pi }\\\\ &r=14.64 \end{array}


Skriv et svar til: beregn radius når man kender omkreds

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.