Fysik

Udregning af tryk i Pa

23. juni 2019 af Daniella500 - Niveau: C-niveau

Jeg sidder fast i en fysik opgave. 

Den lyder: En person sidder på en stol. Person og stol vejer tilsammen 80kg. Hvert af stolens fire ben hviler på arealet 4,0cm2

Beregn trykket af stolens flade på underlaget. 

Jeg får givet formlen: Ft=m*g og p=F/A=Pa


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juni 2019 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} \textup{tryk pr stoleben}&\frac{1}{4}\cdot\frac{ \left ( 80\; kg \right )\cdot \left (9.82 \; \frac{N}{kg} \right )}{4.0\cdot 10^{-4}\; m^2}=491\, 000\; Pa=491\; kPa \end{array}


Skriv et svar til: Udregning af tryk i Pa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.