Matematik

Frekvensfunktionen - forskellige formler?

23. juni 2019 af Kraes4 - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvordan kan det være at forskellige sider og bøger giver forskellige forskrifter for frekvensfunktionen, når vi snakker normalfordeling?

Mere specifikt er der nogle der har e^-1/2 og nogle har ikke det -1/2 med? 


Svar #1
23. juni 2019 af Kraes4

Her er to udsnit af to forskellige bøger?  

Vedhæftet fil:normalfor.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2019 af peter lind

Det er jo den første formel med υ=10 og σ = 1. Faktoren ½ er da begge steder


Svar #4
23. juni 2019 af Kraes4

Hvor er faktoren -1/2 røget hen når vi indsætter u 10 og spredning 1? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juni 2019 af peter lind

Den står da stadigvæk i nævneren


Svar #6
23. juni 2019 af Kraes4

Hvad så hvis spredning var 5?


Svar #7
23. juni 2019 af Kraes4

Forstår bare ikke hvordan man kan sige at vi ganger -1/2 på en brøk, og så fjerne -1/2 fordi at brøken har 2 som nævner? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. juni 2019 af peter lind

½*a/b = a/(2b)


Skriv et svar til: Frekvensfunktionen - forskellige formler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.