Kemi

pH ændret??

23. juni 2019 af TingtokTea - Niveau: C-niveau

På nettet står der at pH er "power of hydrogenion" og i min lærebog står der "power of oxonium". Ngoen som kan forklare mig hvorfor dette er tilfældet og hvilken ændring det vil skabe? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juni 2019 af mathon

Tidlige noterede man \small H^+ (single).

Nu véd man, at \small H^+ er koordinativt bundet til \small H_2O som \small H_3O^+

\small \begin{array}{lllll} \textup{tidligere notation:}\\ &\textup{pH er minus titalslogaritmen til hydrogenionkoncentrationen}\\\\ \textup{nutidig notation:}\\ &\textup{pH er minus titalslogaritmen til oxoniumionkoncentrationen} \end{array}

Denne ændring giver ikke anledning til andre ændringer,
da
        forholdet
                           \small \left [H^+ \right ]:\, \left [H_3O^+ \right ]=1:1


Skriv et svar til: pH ændret??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.