Kemi

Når 10 g Al og 19 g O2 reagerer, dannes der ...mol Al2O3? hvordan løser denne opgave?

03. august 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Hvilken framgangsmåde skal jeg bruge for at løse denne opgve?

Når 10 g Al og 19 g O2 reagerer, dannes der ...mol Al2O3? 

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. august 2019 af mathon

                               \small \small \begin{array}{lllll} \underset{10\; g}{4\, Al}\, _{\textit{(s)}} &+& \underset{19\; g}{3\, O_2}\, _{\textit{(g)}}& \longrightarrow & 2\, Al_2O_3\, _{\textit{(s)}}\\ \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. august 2019 af mathon

                               \small \begin{array}{|l|c|c|c|} &Al&O_2&Al_2O_3\\ \hline \textup{masse}/g&10&19&\\ \hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&26.982&31.998&101.961\\ \hline \textup{antal mol}&&&\\ \hline \textup{koefficienter}&4&3&2\\ \hline \end{array}             

som du færdiggør i 4. linje under hensyntagen til at én af reaktanterne evt. kan forekomme i underrskud og dermed være en begrænsende faktor.


Svar #3
03. august 2019 af Lara45

#2 Tusind tak. Det er præcis sådan en fremgangsmåde jeg har brug for, som hjælper på forståelsen. 

Hvordan kan jeg færdiggøre linje 4? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. august 2019 af mathon

                 

\small \begin{array}{|l|c|c|c|l} &Al&O_2&Al_2O_3\\ \hline \textup{masse}/g&10&19&\\ \hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&26.982&31.998&101.961\\ \hline \textup{antal mol}&\frac{10}{26.982}=0.37&0.37\cdot \frac{3}{4}=0.28\qquad \frac{19}{31.998}=0.59&&\textup{alts\aa \ er }Al\textup{ i underskud}\\ \hline \textup{koefficienter}&4&3&2\\ \hline \end{array}\\\\ \textup{dvs}

      \small \small \begin{array}{|l|c|c|c|} &Al&O_2&Al_2O_3\\ \hline \textup{masse}/g&10&19&\\ \hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&26.982&31.998&101.961\\ \hline \textup{antal mol}&0.37&\textup{overskud}&\frac{0.37}{2}=\mathbf{{\color{Red} 0.185}}\\ \hline \textup{koefficienter}&4&3&2\\ \hline \end{array}\\


Skriv et svar til: Når 10 g Al og 19 g O2 reagerer, dannes der ...mol Al2O3? hvordan løser denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.