Kemi

Hvor mange liter CO2

04. august 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Er der nogle, der kan svare på, hvorfor jeg ikke får et korrekt resultat?

Angiv hvor mange liter CO2 der dannes ved fordampning af 88,0 g CO2 ved en temperatur på 300 K og et tryk på 2 atm

Svarmulighederne er: 

A) 0,108 L
B) 24,6 L
C) 98,5 L
D) 1080 L
E) 2170 L

Jeg har brugt idealgasligningen, hvor jeg har isoleret v, men jeg får et forkert resultat, som overhoved ikke passer med facit. 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

Find molekylvægten af CO2, og beregn, hvor mange mol det er. Ved 20 grader Celcius og 1 atm tryk fylder 1 mol ca 24L.


Svar #2
04. august 2019 af Lara45

#1 Molekylvægten har jeg regnet til 44,009 mol. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. august 2019 af mathon

                     \begin{array}{llllllll} \textup{antal mol }CO_2\textup{:}&n=\frac{88.0\; g}{44.0\; \frac{g}{mol}}&=&2\; mol\\\\ \textup{volumen af }CO_2\textup{:}&V=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}&=&\frac{\left ( 2\; mol \right )\cdot \left ( 0.0821\; \frac{atm\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 300\; K \right )}{\left ( 2\; atm \right )}&=&24.6\; L \end{array}


Skriv et svar til: Hvor mange liter CO2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.