Fysik

Udregning af kobber

14. august 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg har den her opgave som lyder:

Beregn massen af en 3,0 m lang kobbertråd med en diameter på 1,8 mm.

Er gået lidt i stå og vil gerne lære og vide hvordan man kan løse den og cylinder formlen er et godt eksempel men har bare brug for hjælp.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. august 2019 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} 1)&\textup{beregn volumen af tr\aa den, der har form som en cylinder}\\\\ 2)&\textup{multiplicer derefter med tr\aa dens massefylde for at beregne dens masse} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. august 2019 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllllllr} 1)&V&=&\frac{\pi }{4}\cdot L\cdot d^2&=&\frac{\pi }{4}\cdot \left ( 300\; cm \right )\cdot \left (0.18\; cm \right )^2&=&7.634\; cm^3\\\\ 2)& m&=&V\cdot \varrho &=&\left (7.634\; cm^3 \right )\cdot \left ( 8.96\; \frac{g}{cm^3} \right )&=&68.4\; g \end{array}


Svar #3
14. august 2019 af KageSpiseren

hvordan gør man den hvis det ik var en cylinder?

samme måde eller?


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. august 2019 af ringstedLC

2) gælder for alle former for volume.


Skriv et svar til: Udregning af kobber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.