Matematik

Model

18. august 2019 af seher123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Temperaturen på en mark falder i en periode med 2 grader Celsius i timen. Fra begyndelsen er temperaturen 5 grader Celsius.

a)  Opstil en model hvor x er antal timer fra begyndelsen og ??(??) er temperaturen i grader Celsius.

b)  Hvad vil temperaturen være 4 timer efter begyndelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2019 af StoreNord

Din model skal være f(x) = ax+b, hvor hældningen a er -1 og begyndelsesværdien b skal være 5.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. august 2019 af ringstedLC

#1: Det må være a = -2

a) Når en model skal vise en konstant forandring for en konstant tilvækst af den uafhængige variabel, er det lineær model på formen:

\begin{align*} f(x) &= ax+b \end{align*}

Konstanterne i opgaven indsættes.

b)

\begin{align*} f(4) &= a\cdot 4+b \\ f(4) &= \;?\;^{\circ}\text{C} \end{align*}


Skriv et svar til: Model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.