Matematik

Bestem tangentens ligning og monotoniforhold ????

20. august 2019 af Freyzx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har hurtig brug for hjælp til den her matematik opgave, da jeg og et par andre ikke har forstået hvordan man skal regne den ud og få et resultat. 

Tak for det hele :3 

(Filen er lagt med)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2019 af peter lind

a) Tangentens ligning i (x0, f(x0) ) er y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)

b) Funktionen er voksende for f'(x) > 0. aftagende for f'(x) < 0 og ekstremum for f'(x) = 0 så find fortegnende for f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2019 af mathon

               \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{differentiation:}&f{\, }'(x)=3x^2+3x-6\\\\ &f{\, }'(x_o)=f{\, }'(2)=3\cdot 2^2+3\cdot 2-6=12+6-6=12\\\\ &f(x_o)=f(2)=2^3+\tfrac{3}{2}\cdot 2^2-6\cdot 2+2=4 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{kontrol p\aa \ TI-\textit{n}spire: }\\\\ \textup{tangentLine}\left (x^3+\tfrac{3}{2}x^2-6x+2,x,2 \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Bestem tangentens ligning og monotoniforhold ????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.