Matematik

areal rumfang

24. august 2019 af shain - Niveau: 9. klasse
Hej, jeg har en opgave, som handler om rumfang og grund areal er 50*30 billede er vedhæftet.

Er i tvivl om at jeg skal beregne rumfang og trække det fra 3 sider.

Spørgsmålet lyder: et akvarium har målene 40 cm, 30 cm og 50 cm

Hvis man hælder 40 liter vand i akvariet – hvor langt er der så fra vandoverfladen til toppen? Nu puttes en pyramide ned i akvariet. Pyramiden har en grundflade på 200 cm2 og en højde på 30




Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll}a)\\ &\textup{vandh\o jde:}&\frac{40\; dm^3}{15\; dm^2}=2.667\; dm=26.67\; cm\\\\ &\textup{fra overflade}\\ &\textup{til top:}&(40\; cm)-\left ( 26.67\; cm \right )=13.33\; cm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2019 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllll}b)\\ &\textup{pyramiderumfang:}&\frac{1}{3}\cdot \left ( 3\; dm \right )\cdot \left ( 2\; dm^2 \right )=2\; dm^3=2\; L\\\\ &\textup{rumfang af}\\ &\textup{vand +pyramide:}&(40\; L)+\left ( 2\;L \right )=42\; L=42\; dm^3\\\\ &\textup{nuv\ae rende}\\ &\textup{v\ae skeh\o jde:}&\frac{42\; dm^3}{15\; dm^2}=2.8\; dm=28\; cm\\\\ &\textup{nuv\ae rende afstand}\\ &\textup{fra overflade til top:}&\left ( 40\; cm \right )-\left ( 28\; cm \right )=12\; cm \end{array}


Svar #4
24. august 2019 af shain

okay hvor kommer 15 dm2 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2019 af mathon

                         \small \small \small \begin{array}{lllll} &\textup{grundflade:}&(50\; cm)\cdot \left ( 30\; cm \right )=(5\; dm)\cdot \left ( 3\; dm \right )=15\; dm^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2019 af ringstedLC

Når et rumfang (volume) er opgivet i liter er det praktisk at omregne længder til decimeter fordi:

dm\cdot dm\cdot dm=dm^3=l


Svar #7
24. august 2019 af shain

tak for det

Skriv et svar til: areal rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.