Kemi

Hvordan beregner man atommasen ?

28. august 2019 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

jeg skal beregne chlors atommasen men er ikke helt sikker på hvordan man gør opgaven ser således ud

der er to chlorisotoper i naturen 

 3517 CL                    3717 CL 

24,22%                   75,78% 

34,96885 u             36, 96590 u 

beregn chlors atommase= 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2019 af mathon

                    \small \small \small \begin{array}{lllll} m_\textup{{middel}}=\frac{24.22\cdot 34.96885+75.78\cdot 36.96590}{100}\; u \end{array}


Svar #2
28. august 2019 af Mettes3

ej super fedt! men tallene hvor der står 3517 og 3717 skal man ikke bruge dem når man beregner atommase? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. august 2019 af mathon

             \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{i }_{17}^{35}\textrm{Cl}\textup{ og }_{17}^{37}\textrm{Cl}&\textup{er 35 og 37} &\textup{de specifikke isotopers heltalsmasser}\\\\ \textup{atommassen }&\textup{for Cl er et}&\textup{v\ae gtet gennemsnit at isotopmasserne} \\\\ \textup{v\ae gtningen foreg\aa rud fra }&\textup{forekomst }&\textup{procenterne.} \end{array}


Svar #4
28. august 2019 af Mettes3

Super! Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Hvordan beregner man atommasen ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.