Fysik

Energi hjælp

30. august 2019 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en som kan hjælpe mig med det sidste spørgsmål 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2019 af ringstedLC

For det første: Opgavens underspørgsmål er "a.", "b." osv. Så skriver du:

a. Forbrug på én time (ikke pr. time):

\begin{align*} Vol_{benzin} &= \frac{75\cdot 1}{16}\;\left ( \frac{km\cdot h}{h\cdot \frac{km}{L}}=L \right ) &= 4.69\text{ L} \end{align*}

b. Frigjort kemisk energi:

\begin{align*} \text{?}: 16\;\frac{L}{k} \\ E &=m_{benzin}\cdot br\ae ndv\ae rdi_{benzin} \\ m_{benz.in} &=\rho _{benzin}\cdot 4.69 \\ \rho _{benzin} &\approx 0.74\text{ kg pr. L} \\ br\ae ndv\ae rdi_{benzin} &= 43.8\text{ MJ pr. kg} \\ \end{align*}

c. Tilført effekt (W):

\begin{align*} P_{W} &= \frac{E}{t} \\ P_{W} &= \frac{Res_{(b.)}}{60^2}\;\left ( \frac{J}{s}=W \right )=\;?\text{ W} \end{align*}

d. Tilført effekt (hk):

\begin{align*} P_{hk} &= \frac{P_{W}}{735.5}=\;?\text{ hk} \end{align*}


Svar #2
31. august 2019 af Larsdk4 (Slettet)

#1

For det første: Opgavens underspørgsmål er "a.", "b." osv. Så skriver du:

a. Forbrug på én time (ikke pr. time):

\begin{align*} Vol_{benzin} &= \frac{75\cdot 1}{16}\;\left ( \frac{km\cdot h}{h\cdot \frac{km}{L}}=L \right ) &= 4.69\text{ L} \end{align*}

b. Frigjort kemisk energi:

\begin{align*} \text{?}: 16\;\frac{L}{k} \\ E &=m_{benzin}\cdot br\ae ndv\ae rdi_{benzin} \\ m_{benz.in} &=\rho _{benzin}\cdot 4.69 \\ \rho _{benzin} &\approx 0.74\text{ kg pr. L} \\ br\ae ndv\ae rdi_{benzin} &= 43.8\text{ MJ pr. kg} \\ \end{align*}

c. Tilført effekt (W):

\begin{align*} P_{W} &= \frac{E}{t} \\ P_{W} &= \frac{Res_{(b.)}}{60^2}\;\left ( \frac{J}{s}=W \right )=\;?\text{ W} \end{align*}

d. Tilført effekt (hk):

\begin{align*} P_{hk} &= \frac{P_{W}}{735.5}=\;?\text{ hk} \end{align*}

Hvordan finder du frem til de 0,74 kg. L 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2019 af ringstedLC

Den slås op, og da benzin er en fællesbetegnelse, oplystes et interval. Derfor er værdien tilnærmet (" ≈ "). Brændværdien er også et opslag. Men her fandtes en bestemt værdi.

Du finder selv værdier, - måske de samme, og bruger dem. Det afgørende er metoden, så kan resultaterne altid genberegnes med andre data.


Skriv et svar til: Energi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.