Matematik

Omsætningen i en bestemt virksomhed voksede i perioden 2010-2017 med 3% om året. Virksomhedens omsætning var 5 mio. kr. i 2010. Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklingen

01. september 2019 af matematikhjælp11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En venlig sjæl som kan hjælpe med denne opgave? forstår ikke helt hvilken formel jeg skal bruge? Jeg tænkte på '' y = ax+b''

Omsætningen i en bestemt virksomhed voksede i perioden 2010-2017 med 3% om året.

Virksomhedens omsætning var 5 mio. kr. i 2010.

Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklingen i virksomhedens

omsætning efter 2010.

tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2019 af ringstedLC

Du skal ikke tænke lineær vækst, hvor væksten er konstant.

Her er væksten procentuel pr. år som ved fx renteregning.


Svar #2
01. september 2019 af matematikhjælp11 (Slettet)

*opgaven er uden hjælpemidler*


Svar #3
01. september 2019 af matematikhjælp11 (Slettet)

så y = b * a^x

hvor 

a = 1,003

b = 5?


Brugbart svar (2)

Svar #4
01. september 2019 af ringstedLC

#3:

\begin{align*} r &= \frac{3}{100}=0.03 \\ a &= 1+r \\ b &= 5 \\ \text{Model}: Oms(t) &=5\cdot 1.03^t\;,\;t=\text{ \aa r efter 2010} \\\\ \text{Eks.: Oms\ae tn. i 2010}: Oms(0) &=5\cdot 1.03^0 \\Oms(0) &=5\text{ mio. kr.} \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Omsætningen i en bestemt virksomhed voksede i perioden 2010-2017 med 3% om året. Virksomhedens omsætning var 5 mio. kr. i 2010. Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.