Matematik

Find centrum og radius til dette led

01. september 2019 af klaraka (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe med den her: 

Jeg skal finde centrum og radius til det her led: 

x- 2x + y+ 6y = 15


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2019 af mathon

                   \small \begin{array}{llllll} x^2-2x+y^2+6y=15\\\\ x^2-2x+1^2+y^2+6y+3^2=15+1+3^2\\\\ (x-1)^2 + \left ( y-(-3) \right ) ^2=5^2\\\\ \textup{centrum }C(1,-3)\qquad \textup{radius }r=5 \end{array}


Skriv et svar til: Find centrum og radius til dette led

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.