Matematik

Matematik aflevering 2

02. september 2019 af Mille9032 - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave der lyder:

Bestem vinklerne i ΔABC , når vinkelspidserne har koordinaterne:

A(7, −3) , B(−2,4) og C(10,13) .

Håber I gider at hjælpe og på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2019 af mathon

                \small \begin{array}{llll} 1)&\textup{beregn sidel\ae ngderne}\\ 2)&\textup{brug cos-relationen til vinkelberegning.} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2019 af peter lind

Find vektor AB og AC. Vinklen for A kan så findes af AB·AC = |AB||AC|cos(A) alternativ

Beregn siderne a, b og c og brug dernæst cosinusrelationerne.


Svar #3
02. september 2019 af Mille9032

#1

                \small \begin{array}{llll} 1)&\textup{beregn sidel\ae ngderne}\\ 2)&\textup{brug cos-relationen til vinkelberegning.} \end{array}

Mange tak for hjælpen, men ved du også om hvilke formlerne jeg skal bruge til at beregne siderne a, b og c?


Svar #4
02. september 2019 af Mille9032

#1

                \small \begin{array}{llll} 1)&\textup{beregn sidel\ae ngderne}\\ 2)&\textup{brug cos-relationen til vinkelberegning.} \end{array}

Mange tak for hjælpen, men ved du også om hvilke formlerne jeg skal bruge til at beregne siderne a, b og c?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. september 2019 af mathon

Punktafstandsformlen:

                                    \small \small \begin{array}{llr} a=\left | BC \right |=\sqrt{ (10-(-2) )^2+(13-4)^2}&=&15\\\\ b=\left | AC \right |=\sqrt{ (10-7 )^2+(13-(-3))^2}&=&\sqrt{265}\\\\ c=\left | AB \right |=\sqrt{ (-2-7 )^2+(4-(-3))^2}&=&\sqrt{130} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. september 2019 af peter lind

Afstandern mellem to punkter A(x1, y1) og B(x2,y2) kan findes af AB2 =  (x1-x2)2+(y1-y2)2


Svar #7
02. september 2019 af Mille9032

Mange tak skal du have..


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. september 2019 af mathon

Vinkelberegning:

                                    \small \small \begin{array}{llll} A=\cos^{-1}\left ( \frac{b^2+c^2-a^2}{2\cdot b\cdot c} \right )\\\\ B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2\cdot a\cdot c} \right )\\\\ C=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2\cdot a\cdot b} \right ) \end{array}


Svar #9
02. september 2019 af Mille9032

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Husk, at SP holder "ferielukket" under skr. eksamen :)


Skriv et svar til: Matematik aflevering 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.