Matematik

Rente

03. september 2019 af mmmooo34 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Helle optager et studielån i 2007 på 25000 kr. og forrentes med 5% p.a. med kvartårlig rente tilskrivning

Hele lånet med renter og renters rente skal tilbage betales en gang i år 2020

hvor meget er gælden vokset til? 

Hjælp... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2019 af mathon

                     \small \small \begin{array}{llll} L_{2020}=25\, 000\cdot 1.0123^{52}=47\, 208.51 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2019 af mathon

detaljer:
                     \small \begin{array}{lll} (1+r_k)^4=1.05\\\\ 1+r_k=1.05^{0.25}=1.0123&\textup{da banken altid forh\o jer opad} \end{array}


Svar #3
03. september 2019 af mmmooo34 (Slettet)

hvorfor opløfter du med 52?


Svar #4
03. september 2019 af mmmooo34 (Slettet)

Glem spørgsmål #3 jeg er med nu

Mange tak


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.