Matematik

Ligning

04. september 2019 af MAYA15 - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har denne denne opgave som jeg skal løse. Men er lidt i tvivl i, hvordan jeg løser den. Er der en, som kan forklare mig i trin, hvordan denne ligning er løst?

x^2 + 6x + 9 = 1 + 9 (x + 2) 

x^2 + 6x + 9 = 1 + 9x + 18

x^2 + 6x + 9 = 9x + 19

x^2 + 6x + 9 - 9x - 19 = 0

x^2 - 3x - 10 =  0

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2019 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2019 af mathon

                      \small \small \small \begin{array}{lllll} x^2-6x+9=1+9(x+2)\\\\ x^2-6x+8=9(x+2)\\\\ x^2-6x+8=9x+18\\\\ x^2-15x-10=0 \\\\ a=1\\ b=-15\\ c=-10 \end{array}


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.