Matematik

Udregning kompleks tal

06. september 2019 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Jeg sidder med denne opgave, og har brug for hjælp:

(7-i(3+2*7)) * (4+3*6-5*i)

Jeg ved ikke om jeg skal starte med at udregne den indre parantes:

(7-17i) * (22-5i)

Og så sige: 7*22+7*5i+17i*22+17i*(-5i)

                   154+35i +374i-85i2

                    Og nu jeg gået i stå.. Jeg husker i^2 = -1, men ved ikke hvordan det skal implementeres..


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2019 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll} \left ( 7-i(3+2\cdot 7) \right )\cdot \left ( 4+3\cdot 6-5i \right )\\\\ \left ( 7-17i\right )\cdot \left ( 22-5i \right )\\\\ 7\cdot 22-7\cdot 5i-17i\cdot 22+17i\cdot 5i\\\\ 154-35i-374i-85\\\\ 69-409i \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2019 af SuneChr

# 0
Bring faktorerne på formen
(a1 + b1i) og (a2 + b2i)
Gang parenteserne
a1a2 + a1b2i + a2b1i +b1b2i2
Reducér og benyt i sidste led, at i2 = - 1
Bring produktet på samme form som faktorerne har.


Skriv et svar til: Udregning kompleks tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.