Matematik

Store koefficienters metode

09. september 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke formuleringen på denne opgave. Kan en hjælpe mig ? :)

Vedhæftet fil: mathat.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2019 af PeterValberg

Du skal for hver ligningssystem forlænge/forkorte en/begge
af ligninger, så der ved en af de ubekendte fremkommer
koefficienter, der er lige store, - derefter trækker du ligningerne
fra hinanden eller lægger dem sammen således, at den ene
ubekendt forsvinder... du har så en ligning i én ubekendt,
hvilket kan løses.
Den fundne værdi for den ene ubekendt indsættes derefter
i den ene ligning og den anden ubekendt bestemmes.

fx ligningssystem 2

I) 2x - 3y = 3
II) 3x + y = 10

I) 2x - 3y = 3   
II) 9x + 3y = 30   (forlænget med 3)

Der er nu lige store koefficienter for y
med modsat fortegn, så ligningerne skal adderes

2x - 3y + 9x + 3y = 3 + 30   (ligninger er adderet)
11x = 33
x = 3

bestemmelse af y (x = 3 indsættes i den ene ligning)

3x + y = 10
3 + y = 10
y = 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2019 af PeterValberg

Se eventuelt denne side < LINK >
Lige store koefficienters metode er beskrevet et lille stykke nede på siden.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Store koefficienters metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.