Kemi

Kemi opgave

12. september 2019 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

A 10 year old child with an ear infection has been prescribed Amoxicillin two times a day for 10 days. The recommended dose is 100 mg/Kg/day. The child weighs 30 Kg. What is the dose (in tablets) and how many tablets of 750 mg should you dispense?

Hvordan griber man denne opgave an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Er det ikke bare at sige:

100 mg/kg/dag til et barn på 30 kg må være

100 mg/kg/dag * 30kg = 3000 mg/dag

10 dages dosis må så være

3000 mg/dag * 10 dage = 30000 mg

Hvis tabletterne indeholder 750 mg hver, så må dosis svare til

30000mg / 750mg/tablet = 40 tabletter


Svar #2
12. september 2019 af hellokitty3

Mange tak, det giver god mening :)


Svar #3
12. september 2019 af hellokitty3

You are preparing an inhalation formulation of salbutamol. You need 100 g of dry salbutamol for the formulation however the drug loses 15% of its weight upon drying. How much salbutamol should you weigh to obtain 100 g of dry drug?

Hvad med denne opgave her der der procent er det så 15% ud af 100g? 


Skriv et svar til: Kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.