Matematik

Fælles brøkstreg

12. september 2019 af HG9 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan regner jeg denne brøk?

8y-3/3n+y-1/n+3/2n


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2019 af mathon

                         \small \small \begin{array}{llll} \frac{8y-3}{3n+y}-\frac{2}{5n}=\\\\ \frac{(8y-3)\cdot 5n-2(3n+y)}{(3n+y)\cdot 5n} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2019 af AMelev

Det du har skrevet er 8y-\frac{3}{3}n+y-\frac{1}{n}-\frac{3}{2}n, men jeg har på fornemmelsen, at det ikke var sådan, det skulle se ud.
Husk parentes om alt det, der skal stå i tæller hhv. nævner i hver enkelt brøk, hvis du vil skrive det med indtastningstegn i stedet for at skrive det som et matematisk udtryk..


Svar #3
12. september 2019 af HG9 (Slettet)

Hvordan regner jeg denne brøk?

(8y-3/3n) + (y-1/n) + (3/2n)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2019 af AMelev

Det er overflødige parenteser, du har sat.
Upload billede af opgaverne og start en ny tråd for hver opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2019 af mathon

                         \small \begin{array}{lllll} \frac{(8y-3)}{3n}+\frac{(y-1)}{n}+\frac{3}{2n}&FN:6n\\\\ \frac{(8y-3)\cdot 2+(y-1)\cdot 6+3\cdot 3}{6n} \end{array}


Skriv et svar til: Fælles brøkstreg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.