Matematik

Trekant og areal

13. september 2019 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe med følgende opgave?

g) Undersøg om det er muligt at vælge r så arealet af cikrlen bliver det samme som arealet af trekanten (billed vedhæftet)

I forrige opgave fandt vi frem en en ulighed for hvilke r der er tilladte givet s (sidelængde BC): 

\frac{1}{2*\sqrt{3}}*s<r<\frac{1}{^{\sqrt{3}}}*s

dvs  \frac{1}{2*\sqrt{3}}*s er den lille cirkles radius (r1) og \frac{1}{\sqrt{3}}*s er den store cirkles radius (r2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2019 af StoreNord

Hvis man varierer radius, regulerer man vel også trekantens størrelse. Så kan de jo aldrig blive lige store.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2019 af Soeffi

#0. Der menes vel den røde trekant?!


Svar #3
13. september 2019 af Lise123Lise

Ja tænker jeg:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2019 af SuneChr

Lad os opsummere:
Vi har:
- en ligesidet trekant med siden s
- dens ind- og omskrevne cirkel med radius henholdsvis |AE| = r og |AD|
- den retvinklede Δ ADE , hvor den ene katete er radius i indskrecne cirkel og
  hypotenuse lig med radius af omskrevne cirkel
Opgaven er angivelig, om der eksisterer en indskreven cirkel med radius r, med samme areal som Δ ADE.  


Svar #5
13. september 2019 af Lise123Lise

altså de tre punkter har vi været igennem i de andre opgaver, men vi ved simpelthen ikke hvad vi skal gøre med den sidste her...


Svar #6
13. september 2019 af Lise123Lise

altså skal man bare opskrive r=\sqrt{\frac{\frac{1}{2}*h*g}{2\Pi }} 


Svar #7
14. september 2019 af Lise123Lise

Er der ikke en som lige hurtig kan hjælpe!?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2019 af Soeffi

#7.

Hvad er de andre opgaver, som der hentydes til i #0?


Svar #9
14. september 2019 af Lise123Lise

a) Opskriv alle vinkler i trekant BCD

b) bestem vinkel BAC og sidelængderne AB og AC

c) Find nu et udtryk for BC  udtrykt ved cirklens radius r2

d) Omskriv nu dit udtryk så du har fundet cirklens radius r2 givet trekantens sidelængde s

(billede med svar vedhæftet)


Svar #10
14. september 2019 af Lise123Lise

e) Bestem vinkelerne ADE

f) Udtryk længden AE og AD ud fra de to cirklers radier r1 og r2

g) Brug formlen for vinkel i en retvinklet trekant til at opskrive et udtryk for den lille cirkels radius r1  ud fra den store vinkels radius r2

h) Brug svaret fra foregående spørgsmål samt dit udtryk for den store cirkels radius til at opstille en sammenhæng mellem s og den lille cirkels radius r1

(billede med svar vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2019 af Soeffi

#0...g) Undersøg om det er muligt at vælge r så arealet af cikrlen bliver det samme som arealet af trekanten...
#10...g) Brug formlen for vinkel i en retvinklet trekant til at opskrive et udtryk for den lille cirkels radius r1  ud fra den store vinkels radius r2...

De to opgaver kaldet g) er jo ikke ens! Hvad er det, du vil spørge om?


Svar #12
14. september 2019 af Lise123Lise

hov det min skyld, skulle stå opg j) i den jeg spørg om


Svar #13
14. september 2019 af Lise123Lise

og opg i) er den ulighed vedr. radius jeg beskrev i spørgsmålet 


Skriv et svar til: Trekant og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.