Matematik

Ligning til tangent og monotoniforhold

13. september 2019 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Halløj sidder og har lidt problemer med denne opgave, nogle der kan hjælpe?:))


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2019 af StoreNord

Hvad er problemet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2019 af ringstedLC

a) Brug tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2019 af mathon

              \small \begin{array}{llllll} f{\, }'(x)=3x^2+6x-9=3(x-1)(x-(-3)) \end{array}

              \small \small \small \small \begin{array}{llllll} f{\, }'(x)=3x^2+6x-9=3(x-1)(x-(-3))\\\\\textup{monotoniforhold bestemt af} \\\textup{fortegnsvariationen for }f{\, }'(x)\textup{:}\\ &x< -3&f{\, }'(x)>0&f(x)\textup{ er voksende}\\\\ &-3< x<1 &f{\, }'(x)< 0&f(x)\textup{ er aftagende}\\\\ &x> 1&f{\, }'(x)>0&f(x)\textup{ er voksende} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2019 af mathon

korrektion af overflødig dobbeltlinje:

              \small \small \begin{array}{llllll} f{\, }'(x)=3x^2+6x-9=3(x-1)(x-(-3))\\\\\textup{monotoniforhold bestemt af} \\\textup{fortegnsvariationen for }f{\, }'(x)\textup{:}\\ &x< -3&f{\, }'(x)>0&f(x)\textup{ er voksende}\\\\ &-3< x<1 &f{\, }'(x)< 0&f(x)\textup{ er aftagende}\\\\ &x> 1&f{\, }'(x)>0&f(x)\textup{ er voksende} \end{array}


Skriv et svar til: Ligning til tangent og monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.