Fysik

Te resistanter med R1 = 20 ohm og R2 = 10 ohm sidder i serieforbindlese

16. september 2019 af Twix2300 (Slettet) - Niveau: B-niveau

To resistoere med resistanterne R1 20 ohm og R2 10 ohm sidder i en serieforbindlese og er tilsluttet et batteri. Spændingfaldet over R1 er 10V

a) beregn erstatningsrestanten = 20 + 10 = 30hm

b) beregn den strøm der gpr igennem R1 = I = u/r = 10/20 = 0.5A

c = beren spædningfsfaldet ??

beregn den effekst som afsættes i serieforbindlse


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2019 af mathon

Sereiforbundne modstande deler polspændingen i modstandstallenes forhold.

                         \small \small \begin{array}{llll} \textup{hvoraf:}&\frac{U_y}{20+10}\cdot 20=10\; V\\\\ &U_y=\frac{10\; V}{20}\cdot (20+10)=15\; V \\\\\\\\ \textup{ydre effekt:}&P_y=R_y\cdot I^2=\left ( 30\; \Omega \right )\cdot \left ( 0.5\; A \right )^2=7.5\; W \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2019 af Eksperimentalfysikeren

#0 I c angiver du ikke, hvad spændingsfaldet er over. Er det over R1, R2 eller seriforbindelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2019 af mathon

eller
                         \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{ydre effekt:}&P_y=U_y\cdot I=(15\; V)\cdot \left ( 0.5\; A \right )=7.5\; W \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2019 af mathon

eller

                         \small \small \begin{array}{llllr} &U_2=\frac{10\; V}{20}\cdot 10=5\; V \\ &&P_1=U_1\cdot I=\left ( 10\; V \right )\cdot \left ( 0.5\; A \right )&=&5.0\; W\\ &&P_2=U_2\cdot I=\left ( 5\; V \right )\cdot \left ( 0.5\; A \right )&=&\underline{2.5\; W}\\ &&P_y&=&7.5\; W \end{array}


Skriv et svar til: Te resistanter med R1 = 20 ohm og R2 = 10 ohm sidder i serieforbindlese

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.