Matematik

Reducer udtrykket

18. september 2019 af josefinehansennn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg står med en ligning, jeg virkelig ikke ved hvordan jeg skal løse. Har læst flere sider, men kan bare ikke finde svaret.

Ligningen lyder:

x^2+2x/x

håber en kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2019 af SuneChr

Det, du har skrevet, er ikke en ligning men et udtryk (uden lighedstegn).
En ligning er kun en ligning, hvis en venstreside skal være lig med en højreside af et lighedstegn.
Overskriften lader forstå, at udtrykket skal reduceres.
x2 + 2x/x = x2 + 2  som ikke kan reduceres yderligere.
Vi skal nok tage det forbehold, at x ≠ 0 p.g.a. det oprindelige udtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2019 af AMelev

Har du husket nødvendige parenteser?
Er udtrykket a) x^2+\frac{2x}{x} eller \frac{x^2+2x}{x}?
Under alle omstændigheder skal du forkorte med x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2019 af PeterValberg

\frac{x^2+2x}{x}=\frac{{\color{Red} x}\cdot(x+2)}{{\color{Red} x}}=....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.