Matematik

Massen på en sten?

18. september 2019 af FreyaBM (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg har fået den her opgave, som lyder sådan her. "Vis ved beregning, at massen af de sten, der fyldt i 2 m af murens mellemrum, er ca.110 ton."

men ved at en kubikmeter stenfyld har en masse på cc. 1,5 ton. og at arealtet af den trapetz er 36,75 m^2.

håber der er nogle som kan forklare mig hvordan jeg skal løse den her opgave, fordi jeg ved det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2019 af StoreNord

Murens fyld er som en 4-kantet pølse. Et stykke på 2 meter af denne pølse har et volumen på 2*36,75 m³.
1 m³ vejer 110 tons. Hvad vejer så de 2*36,75 m³ mur?


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. september 2019 af ringstedLC

#1: Ups, 1 m3 vejer 1.5 tons.

\begin{align*} \text{Volumet af 2 m mellemrum}:V &= 2\cdot A_{\,trapez} \\ V &= 2\cdot 36.75\;\left ( m\cdot m^2=m^3 \right )=\;? \text{ m}^3 \\ \text{V\ae gt af 2 m mellemrum}:110\text{ tons} &= 2\cdot 36.75\cdot 1.5 \text{ tons} \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Massen på en sten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.