Fysik

Hoppe konstanten redegørelse

22. september 2019 af martin1235 - Niveau: C-niveau

Jeg skal lave en journal i fysik omkring hoppekonstanten. 
Her skal jeg gøre rede for hvad hoppekonstanten er samt nyttevirkningen og galileos faldlov. 

Nogle der kan hjælpe lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2019 af Moderatoren

Hvad har du problemer med?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2019 af Ida1235

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2019 af Moderatoren

#2

Ja, der er heller ingen grund til at oprette flere brugere :) Bare brug én. 


Svar #4
23. september 2019 af martin1235

Hvad?


Svar #5
23. september 2019 af martin1235

Vi går i klasse sammen, og har bare samme tal efter navnet. Det ville være overarbejde at skulle opretteto brugere. Vil stadig gerne have hjælp though


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2019 af Moderatoren

Ok :)

Hvad har du problemer med?


Svar #7
23. september 2019 af martin1235

Jeg forstår ikke hoppekonstanten. Kan ikke finde noget på nettet, og kunne godt tænke mig, en grov redegørelse omkring. Samt hvordan galileos faldlov fungerer


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2019 af mathon

Det du kalder "hoppekonstanten" hedder i fysikfaglitteratur stødtallet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2019 af mathon

Stødtallet k, som udtrykker graden af elasticitet lader sig bestemme eksperimentelt.
Man lader en kugle falde på en plade af samme materiale og observerer opspringet.
Kvotienten mellem hastighederne efter og før opspringet er da k.

\small \begin{array}{llllll} \textup{N\aa r}&&v_1&&\textup{er hastigheden f\o r opspringet}\\ &&v_2&&\textup{er hastigheden efter opspringet}\\ &&h_1&&\textup{er faldh\o jden}\\ &&h_2&&\textup{er opspringsh\o jden}\\ &&k&&\textup{er st\o dtallet}\\ \textup{g\ae lder:}\\ \end{array}

\small \begin{array}{lllll} &&k=\frac{v_2}{v_1}\textup{ og }v=\sqrt{2gh}\\\\ &&k=\frac{\sqrt{2gh_2}}{\sqrt{2gh_1}}\\ \textup{hvoraf}\\ &&k^2=\frac{h_2}{h_1} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2019 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{\textbf{Bem\ae rk:}}\\ 1. & \textup{Elastisk st\o d}&\text{og uelastisk st\o d er s\ae rtilf\ae ælde af det delelastiske st\o d}\\\\ &0=k&\textup{uelatisk}\\ &0<k<1&\textup{delelastisk}\\ &k=1&\textup{elastisk}\\\\ 2.&\textup{St\o dtallet }k&\textup{er ikke en ren materialekonstant, men ogs\aa \ afh\ae ngigt }\\ &\textup{af }v_1\\\\ 3.&\textup{ovenst\aa ende}&\textup{forhold g\ae lder \textbf{kun} for \textbf{det centrale st\o d.}} \end{array}


Skriv et svar til: Hoppe konstanten redegørelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.