Matematik

Ligning

23. september 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opg. 2.3

En cirkel er givet ved ligningen: x2- 6x+y2 - 2y + 1 = 0  

Gør rede for, at punktet Q(3; -2)  ligger på cirklen. 

Opg. 2.5

Linjen l har ligningen : l: y= 1/4 x + 2

Bestem ligningen for den linje m, der står vinkelret på l, og som skærer y-aksen i samme punkt som l. 

Nogen der kan hjælpe med disse opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Opg. 2.3}&3^2-6\cdot 3+(-2)^2-2\cdot (-2)+1=9-18+4+1=-4\\\\ &\textup{konklusion?} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}\textup{Opg.2.5 } &l\textup{ sk\ae rer}&\textup{y-aksen i (0,2)}\\\\ &\textup{produktet}&\textup{af vinkelrette linjers h\ae ldningstal er -1.}\\\\ &m\textup{:}&y=-4x+b\qquad \textup{gennem (0,2)}\\\\ &m\textup{:}&2=-4\cdot 0+b\\\\ &&y=-4x+2 \end{array}


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.