Matematik

Hjælp til mellemregninger i en ligning med logaritme

24. september 2019 af KneeKreeKey - Niveau: B-niveau

Øverst ses ligningen. Nederst ses resultatet, jeg har fuldstændig glemt hvordan jeg udregnede det og bedes om at redegør for trinnene enkeltvis. (tjek vedhæftet billede)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2019 af StoreNord

Du skulle have startet med at dividere på begge sider med 10 mio,
og derefter tage log på begge sider.

Log(1,02x) = x log(1,02)


Svar #2
24. september 2019 af KneeKreeKey

Når det er gjort så kommer jeg til 1.02^x=1.3. Hvad gør jeg herfra? Hvordan inkluderes log ifht dette?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2019 af StoreNord

Du tar logaritmen af venstre:                         Log(1,02x) = x log(1,02)
                                                 x log(1,02)=log(1,3)
isoler x.


Svar #4
24. september 2019 af KneeKreeKey

Mange tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Hjælp til mellemregninger i en ligning med logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.