Matematik

Areal og stamfunktion

25. september 2019 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe med denne opgave er helt lost:

Find arealet af den punkmængde som er afgrænset af x-aksen og grafen for f(x)=\frac{3}{4}x^\frac{1}{3} i imtervallet fra 0 til 1. 

Er der en der ved hvordan det skal gøres? altså skal man oversætte f(x) til en stamfunktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2019 af mathon

                 \small A=\int_{0}^{1}\frac{3}{4}x^{\frac{1}{3}}\mathrm{d}x=\left [\frac{9}{16}x^{\frac{4}{3}} \right ]_{0}^{1}=\frac{9}{16}\cdot 1^{\frac{4}{3}}-\frac{9}{16}\cdot 0^{\frac{4}{3}}=\frac{9}{16}


Skriv et svar til: Areal og stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.