Matematik

Eksponentiel ligning-

28. september 2019 af Emils123 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej igen derude.

Jeg er lidt i tvivl, om hvordan jeg løser den vedhæftede opgave.

Jeg har prøvet mig lidt frem, og er kommet frem til at 

4*ei(11pi/6+p*2pi)=2*sqrt(3)-2i

Hvor p indeholder Z og {p=0,1,2}

Men som jeg læser opgaven, skal jeg have formlen, til at give et positivt resultat på imaginær aksen, hvilket ikke er muligt hvis p indeholder Z, eller misforstår jeg opgaven?

Mvh

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2019 af peter lind

11pi/6+p*2pi er jo løsningerne er opfylder betingelsene for p≥0


Svar #2
28. september 2019 af Emils123

Ja okay, jeg læste det som om at i>0, men det må jo tydeligtvis være forkert, tak for svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2019 af Eksperimentalfysikeren

Du mangle at omforme 4 til en potens af e. ez = ex+iy. Du har y, men mangler x.


Skriv et svar til: Eksponentiel ligning-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.