Matematik

Tegne funktion hvori sinus indgaar i Geogebra

29. september 2019 af krimse123321 - Niveau: B-niveau

Jeg skal tegne grafen f(t)=7,1+4,8*sin(0,51t-1,3),0<t<24

Naar jeg indtaster det i Geogebra, faar jeg fejlmeddelsen: "Ukendt kommando: sin".

Hvad goer jeg galt? Jeg skriver foelgende i inputfeltet: f(t)=7.1+4.8*sin(0,51t-1,3)Hvis(7.1+4.8*sin(0,51t-1,3), 0<t<24)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2019 af swpply (Slettet)

Kan det ikke være fordi at du skriver 0,51t-1,3 som argument til sinus funkiotnen og ikke 0.51*t-1.3. Altså husk punktum istedet for komma til angivelse af decimal tal samt at *-tegnet til at angive multiplikation.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2019 af ringstedLC

#0: Skriv:

\begin{align*} f(t)=7.1+4.8\sin(0.51t-1.3),\; 0<t<24 \end{align*}

Det er kommaerne, der giver problemet. "*" er unødvendigt, det behøves kun mellem variable forskellige fra x og y.

Bemærk: Hvis man bruger et udvidet tastatur (med num. taster) og anvender dets "komma", ændres det automatisk til "." ved indtastning af tal.


Skriv et svar til: Tegne funktion hvori sinus indgaar i Geogebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.