Matematik

Vinkel mellem linjer

29. september 2019 af josefinehansennn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der en der kan hjælpe mig med at finde den spidse vinkel mellem to linjer? forstår virkelig ikke hvad det er jeg skal gøre.

(Linjerne er vedhæftet som en billede)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2019 af SuneChr

Vinklen mellem l og m er den samme som vinklen mellem l og m's normalvektorer.
Retningsvektoren for l er den vektor, der ganges med t. Find så dennes tværvektor.
Normalvektoren til m er koefficienterne til x og y.
Til bestemmelse af vinklen benyttes den dertil egnede cos formel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2019 af peter lind

find tværvektoren til m's nornalvektor. Det er det samme som vinklen mellem denne vektor og retningsvektoren for l


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2019 af mathon

                   \small \small \begin{array}{llll} \textup{N\aa r to rette}&\textup{linjer har h\ae ldningstallene }a_1\textup{ og }a_2\\\\ \textup{er den}&\textup{mellemliggende spidse vinkel}\\\\ &v_{spids}= \tan^{-1}\left (\left | \frac{a_2-a_1}{1+a_2\cdot a_1}\right | \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2019 af mathon

                   \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{N\aa r to rette}&\textup{linjer har h\ae ldningstallene }-\frac{3}{2}\textup{ og }\frac{3}{2}\\\\ \textup{er den}&\textup{mellemliggende spidse vinkel}\\\\ &v_{spids}= \tan^{-1}\left (\left | \frac{\frac{3}{2}-(-\frac{3}{2})}{1+\frac{3}{2}\cdot (-\frac{3}{2})}\right | \right )=67.4\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2019 af mathon

eller

                   \small \small \begin{array}{llll} \textup{retningsvektorer er:}&\begin{pmatrix} 2\\-3 \end{pmatrix}\textup{ og }-\widehat{\begin{pmatrix} -3\\2 \end{pmatrix}}\\\\ \textup{den spidse vinkel }\\ \textup{mellem disse:}&v_{spids}=\cos^{-1}\left( \frac{\left | \bigl(\begin{smallmatrix} 2\\3 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} 2\\-3 \end{smallmatrix}\bigr) \right |}{2^2+3^2} \right )=67.4\degree \end{array}
           


Skriv et svar til: Vinkel mellem linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.