Matematik

Find k for stamfunktionerne

02. oktober 2019 af 1Help1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP
Jeg sidder fast ved disse to opgaver, hvor jeg skal finde k for stamfunktionerne. Jeg har fået givet punkterne, men ved bare ikke, hvordan jeg skal kunne finde k uden at bruge cas/lommeregner
Jeg mener, at man kan bruge enhedscirklen. Altså sinus til pi på enhedscirklen burde give et tal, som f.eks. 1 eller 0, men ved bare ikke, hvordan man kan regne det ud.

Vedhæftet fil: Find k.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2019 af peter lind

Du sætter simpelthen x værdien ind of sætter F og H til y værdien. i g får du således at F(π) = 3 =-cos(π)-π+k og isolerer k


Svar #3
02. oktober 2019 af 1Help1 (Slettet)

Kan man så ikke regne, hvad -cos(π) giver uden at bruge cas?
Så man er nødt til at lade den stå som 3=-cos(π)-π+k

Og derefter isolerer:
3+cos(π)-π = k

Er dette så resultatet?


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. oktober 2019 af peter lind

Cos(π) = -1 er en kendt værdi. Se evt enhedscirklen


Svar #5
02. oktober 2019 af 1Help1 (Slettet)

Vil -cos(π) så være lig med 1?
Hvad vil sin(1/2 π) så være?


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. oktober 2019 af peter lind

ja

se tabel 126 side 23 i din formelsamling


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. oktober 2019 af SuneChr

Der gælder:
- cos π = 1
  sin π/2 = 1
Har vi:
- cos x = 1
    og
  sin x = 1
skal x angives med periodicitet for den fulde løsning.


Svar #8
02. oktober 2019 af 1Help1 (Slettet)

Mange tak for hjælpen. :)


Skriv et svar til: Find k for stamfunktionerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.