Matematik

HJÆLP ASAP tangent og røringspunkt med given hældning

03. oktober 2019 af sofiefriislarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er gået helt i stå og skal aflevere imorgen, tak for hjælp på forhånd

Opgaven lyder: Bestem røringspunkterne for de to tangenter til parablen med ligningen --> y=0,5x^2-5x+14,5 der har hældningerne 2 og -0,5

Hvordan gør jeg


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2019 af peter lind

Tangentens hældning i røringspunktet er f'(x0) så løs ligningerne f'(x0) = 2 og f(x0) = -0,5 for at finde x koordinaten til røringspunktet


Svar #2
03. oktober 2019 af sofiefriislarsen (Slettet)

hvordan løser jeg den ligning helt præcist?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2019 af peter lind

Gå dog selv i gang og prøv. Hvis der er noget du kører fast i kan du altid henvende dig her


Svar #4
03. oktober 2019 af sofiefriislarsen (Slettet)

Jeg spørger fordi at jeg ikke ved hvilken ligning du mener. 

kan det passe at jeg skal sætte tallene ind i denne formel y=f(x0)+f′(x0)⋅(x−x0) ?


Skriv et svar til: HJÆLP ASAP tangent og røringspunkt med given hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.