Matematik

Spørgsmål til mattematik

07. oktober 2019 af Vertical (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Antallet af krydstogtsturister i Grønland stiger.
Der forventes en gennemsnitlig stigning pr. år på 6,5%.
I 2016 var passagertallet for hele Grønland 22 534 personer.
4.5 Vis med beregning det forventede antal krydstogtsturister i år 2025.
2017 April - juni Folkeskolens

Vis med beregning det forventede antal krydstogtsturister i år 2025.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2019 af PeterValberg

Når den årlige stigning er en fast procentvis stigning,
så er der tale om en eksponentiel sammenhæng.

Opstil først en forskrift for sammenhængen:

f(x)=22534\cdot(1+0,065)^x=22534\cdot1,065^x

hvor x er antal år efter 2016 og f(x) er antallet af krydstogtsturister.

2025 er 9 år efter 2016, så du skal bestemme tallet:

f(9)=22534\cdot1,065^9=......

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Spørgsmål til mattematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.