Matematik

Bestem foerstekoordinaten til roeringspunktet for en tangent

09. oktober 2019 af krimse123321 - Niveau: B-niveau

Jeg sidder fast i opgave b, hvor jeg skal finde foerstekoordinaten til roeringspunktet for tangenten "m", der er parallel med tangenten "l".

Jeg har loest opgave a, og bestemt at ligningen for tangenten "l" = y=3x-4.

Hvordan finder jeg nu foerstekoordinaten til roeringspunktet for tangenten "m"?

Opgave vedhaeftet

Mvh.

Vedhæftet fil: Roeringspunktet.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

f´(x) = 3x -4x -1

3 = 3x2 -4x -1  ( 3 tallet på venstreside af lighedstegnet er hældningen for tangenten l )

3x2 -4x -4 = 0 Læs denne andengradsligning så for du -.6 og 2

-.6 er førstekoordinatent til røringspunktet for tangenten m


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

#1

f´(x) = 3x -4x -1

3 = 3x2 -4x -1  ( 3 tallet på venstre side af lighedstegnet er hældningen for tangenten l )

3x2 -4x -4 = 0  Løs denne andengradsligning så får du -.6 og 2

-.6 er førstekoordinatent til røringspunktet for tangenten m

                


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. oktober 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} b)&f{\, }'(x)=3x^2-4x-1=3\quad \wedge\quad x\neq 2\\\\ &3x^2-4x-4=0\\\\ &x=\frac{-(-4)\mp \sqrt{(-4)^2-4\cdot 3\cdot (-4)}}{2\cdot 3}=\frac{4\mp \sqrt{64}}{6}=\frac{4\mp 8}{6}=\frac{2\mp 4}{3}=\left\{\begin{array}{rll} -\frac{2}{3}\\2&\textup{som var l\o sningen i a) og nu er uden interesse} \end{array}\right. \\\\ &\textup{F\o rstekoordinaten til r\o ringspunktet for den i b) s\o gte tangent er }x=-\frac{2}{3} \end{array}


Skriv et svar til: Bestem foerstekoordinaten til roeringspunktet for en tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.