Matematik

Lidt i tvivl om de steder, der bliver spurgt indtil

10. oktober 2019 af Lektierneskonge - Niveau: B-niveau

Kan det passe det er sinus og cosinus spørgsmål. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2019 af PeterValberg

a)

Den lodrette afstand fra sædet til gulvet
kan bestemmes vha. Pythagoras' læresætning.
Det halve af den trekantede sædeprofil er jo en retvinklet trekant
med en katetelængde på 15 (det halve af sædets dybde på 30)
og en hypotenuse på 50.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2019 af PeterValberg

b)

v=\cos^{-1}\left(\frac{15}{50} \right )

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2019 af PeterValberg

c) brug en cosinusrelation

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2019 af mathon

                      \small \small \begin{array}{lllll} a)&\textup{afstand}_{\textup{ s\ae de gulv}}=\sqrt{50^2-15^2}\\\\ b)&v=\cos^{-1}\left ( \frac{15}{50} \right )\\\\ c)&w=\cos^{-1}\left ( \frac{30^2+50^2-61^2}{2\cdot 30\cdot 50} \right ) \end{array}


Svar #6
10. oktober 2019 af Lektierneskonge

Mange tak for jeres hjælp og afklaring :D 


Skriv et svar til: Lidt i tvivl om de steder, der bliver spurgt indtil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.